Kress-salat või salatkress on üks vahva taim, mis juba viiepäevaselt on valmis kinkima Sulle imelise maitseelamuse ja suure koguse vitamiine. On tugevalt vürt-sine, veidi pikantne sinepi- või rõikataolise maitsega, sest sisaldab sinepiõli. Salat-kress tekitab söögiisu, soodustab vere-loomet, maomahla ja sapi eritumist ning tänu kõrgele C-vitamiini sisaldusele leevendab väsimust.
Teda on lihtne aknalaual kasvatada ja sobib paljude toitude maitsestamiseks. Väga hea on võileiva peal või erinevates salatites. Samuti on kressiga mõnus erinevaid toite kaunistada. Näiteks kreemja kõrvitsasupi peal on võrsete punt väga isuäratav ja süües annab roale vürtsika kammertooni.
Enda kogemuse põhjal võin öelda, et seda sööma hakates muutus kress meie igapäevaseks kaaslaseks.
Kirjeldus:
1. Tellimus kuni 19,99 eurose ostuga SmartPosti pakiautomaati 2,4 eurot.
2. Tellimus alates 20 eurost TASUTA SmartPosti pakiautomaati.
3. Tellimus kuni 24,99 eurose ostuga Kuller 4 eurot.
4. Tellimus alates 25 eurost TASUTA Kuller.
Kuidas kasvatada?
2. Aseta karp sooja ja pimedasse kohta. Temperatuur võiks olla üle 22 kraadi, et idanemine kulgeks soovitud tempos. Kressile ei saa kaant peale panna, sest seemned võivad kleepuda kaane külge ja avamisel rikkuda idanemise.
3. 24 tunni pärast kontrolli, kas niiskustase on piisav. Vajadusel piserada uuesti veega. Kress vajab idanemiseks korralikku niiskust. NB! Ära üle kasta, sest muidu võib tekkida hallituse oht.
4. Pane karp tagasi pimedasse.
5. 48 pärast peaksid valged võrsealged juba paistma. Nüüd pole muud, kui kontrolli niiskustaset ja tõsta karp valguse kätte.
6. Võrsed vajavad ööpäevas vähemalt 12 tundi valgust. Kas loomulikku või kunstvalgust. Väga hea on lõunapoolne aknalaud, mis loodetavasti on päikeseküllane.
7. Kindlasti tuleb kasvupinnas hoida niiske. Nüüd saab juba kasta ka kastekannuga. Niiskustaset oleks vaja kontrollida vähemalt kaks korda päevas. Mida rohkem päikest, seda kiiremini pinnas kuivab.
Edasi on vaid igapäevane puhas rõõm taimede kasvamisest ja nende võrratust maitsest.